Tomatensalsa Dipsaus

Deze heerlijke tomatensalsa dipsaus is al jaren een vaste waarde op bijna al onze feestjes. Serveer met wat nacho’s en je hebt een simpel zelfgemaakt hapje dat gegarandeerd in de smaak valt!

Denk dat zo ongeveer iedereen die ik ken dit tomatensalsa receptje al eens voorgeschoteld heeft gekregen door mij. Was het niet op een verjaardagsfeestje of housewarming, dan was het misschien een keer na de volleybaltraining of zomaar, op ons terras.

Toen we in 2015 op wereldreis vertrokken (lees meer op onze reisblog Wandering the World), hebben we deze dipsaus zelfs in bulk gemaakt voor ons afscheidsfeestje.

Het recept is sindsdien al ettelijke keren per sms doorgestuurd naar vrienden van vrienden van vrienden. M’n zus serveert het ook regelmatig wanneer ze gasten ontvangt.

Eerlijk? Ik koop voor mezelf geen tomaten dipsaus meer. Het vraagt wat meer moeite, maar ik vind m’n zelfgemaakte dip zoveel lekkerder. Wat denk jij?

Recept Tomatensalsa dipsaus

Serveer deze heerlijke tomatensalsa dipsaus met wat nacho’s en je hebt een simpel zelfgemaakt hapje dat gegarandeerd in de smaak valt!
5 van 4 stemmen
Totaal 40 minuten
Type Hapje
Porties 2 zakken nacho’s

Benodigdheden

  • Kookpot
  • Kom
  • Maatbeker

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui kleine
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 70 ml ketchup
  • cayennepeper
  • sojasaus

Instructies
 

  • Schil en ontpit de paprika en tomaten en snij in kleine blokjes. (Maak met een mes een kruisje op het kontje van de tomaten, dompel enkele seconden onder in kokend water en schrik in koud water om de schil er makkelijk vanaf te krijgen.)
  • Schil de rode ui en snij hem fijn.
  • Pers of rasp de knoflook.
  • Doe alles samen in een kom en voeg de ketchup en een scheutje sojasaus toe. Meng en kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.

Tips

  • 1 portie dipsaus is genoeg voor 2 zakken Doritos Naturel (200 g per zak). Goed voor 2 avonden met z’n 2 dippen tijdens een film, of voor zo’n 6 personen als hapje op een feestje.
  • Maak de dipsaus een dag op voorhand, zodat hij een nachtje kan trekken in de frigo. Zo komen de smaken beter uit.
  • Ik snij meestal alles met de hand, maar je kan ook een (dit is een affiliate partner)hakmolen inschakelen, dat kan het sneller en fijner.
  • Heb je liever een gladdere saus in plaats van een grovere dip? Mix alles dan even kort met een (dit is een affiliate partner)staafmixer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw Score