Pastinaaksoep

Pastinaak is een echte wintergroente en ideaal om een lekkere soep van te maken. Ooit een vergeten groente, nu terug populair!

We hebben een gezamenlijke moestuin met wat vrienden. En ja hoor, pastinaak zaaien we daar ook! Misschien een beetje laat geoogst dit jaar (eind februari), maar dat heeft niets aan de typische pastinaaksmaak veranderd.

Pastinaak doet zo’n beetje aan aardappel denken. Je kan er een lekkere puree van maken (puur of met aardappelen), of ze in je stoofpotje doen. Ook pastinaakfrietjes zijn lekker, of zelfs pastinaakchips! Wij hebben het voorlopig bij soep gehouden.

Recept Pastinaaksoep

Pastinaak is een echte wintergroente en ideaal om in 30 minuutjes een lekkere soep van te maken. Ooit een vergeten groente, nu terug populair!
0 door 0 stemmen
Voorbereiding 5 mins
Koken 25 mins
Totaal 30 mins
Type Soep
Porties 10 tassen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 uien kleine
  • 3 pastinaken
  • 3 aardappelen bloemig
  • 2 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de pastinaak of spoel hem goed af, snij de topjes eraf en snij in blokjes.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de pastinaak en aardappelen toe, en laat even stoven.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid naar smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

Tips

  • Werk eventueel af met wat (fijngehakte) peterselie.
  • Als je niet wil dat de pastinaak te fel overheerst, voeg dan meer aardappelen toe of achteraf een scheutje melk.

Eén reactie op “Pastinaaksoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw Score