Maaltijdboxen

Al ooit een maaltijdbox of food box geprobeerd? Je kiest online tussen een wisselend aanbod van gerechten en krijgt de ingrediënten of de kant-en-klare maaltijd aan huis geleverd. Handig toch?

Wij hebben bijna wekelijks een maaltijdbox, meestal eentje waarbij we zelf nog moeten koken, maar af en toe, als het een drukke week belooft te worden, ook eentje waarbij we de gerechten gewoon nog moeten opwarmen. Doorgaans kiezen we 3 maaltijden, zodat er wat ruimte is voor spontaniteit of goestingskes: uiteten of frietjes van de frituur bijvoorbeeld.

Je hebt in België heel wat verschillende aanbieders van maaltijdboxen, dus wij hebben ze allemaal getest om jullie de voor- en nadelen te kunnen oplijsten! We maken hieronder een onderscheid tussen de maaltijdboxen met recepten en de kant-en-klare maaltijdboxen.

Maaltijdbox met recepten

Hoe werkt dat, een maaltijdbox? Je bestelt de gerechten waar je zin in hebt en alle ingrediënten worden in de juiste hoeveelheden aan huis geleverd met een receptenkaart erbij. Niet nadenken, niet naar de winkel, gewoon de stappen volgen.

Neem een kijkje op de websites van de verschillende aanbieders (in België):

Of lees onze reviews er op na voor alle details:

Kant-en-klare maaltijdbox

Een kant-en-klare maaltijdbox maakt het je nog gemakkelijker: je hoeft alleen het kant-en-klare gerecht, dat aan je deur geleverd wordt, in de oven op te warmen.

Neem een kijkje op de websites van de verschillende aanbieders (in België):

  • BOEF – levert niet meer aan huis, afhaal uit automaat is mogelijk op Kolmenstraat 120, 3512 Stevoort
  • Fresheo
  • HNGRY
  • Yumbel

Hebben we een aanbieder van maaltijdboxen over het hoofd gezien? Laat het ons zeker weten op [email protected]!