HNGRY Maaltijdbox – Onze ervaringen

HNGRY is een van de verschillende kant-en-klare maaltijdboxen beschikbaar in België. Eind 2020 (tijdens de 2e lockdown) startten ze met het aan huis leveren van hun kant-en-klare maaltijdboxen in de buurt van Kontich, met kort daarna een uitbreiding naar heel Vlaanderen. 100% Belgisch dus!

HNGRY valt onder Condacum Catering. Ze baten ook een restaurant uit in Kontich, Condacum.

Laatste update: 08/12/2021

Wat is een kant-en-klare maaltijdbox?

Je kiest op voorhand een aantal gerechten, die dan kant-en-klaar aan huis geleverd worden. Geen last van gebrek aan inspiratie, niet naar de winkel, en niet koken! Het enige dat je moet doen is je maaltijd opwarmen in de oven.

HNGRY maaltijdbox in het kort

 • Prijs? €11,60 tot €16 per maaltijd
 • Abonnement? nee
 • Levering? gratis thuisbezorgd
 • Vegetarisch? ja
 • Dieten/allergenen? low carb opties, intoleranties doorgeven
 • Ruime keuze gerechten? 10 per week
 • Aantal maaltijden? minstens 3 per box
 • Waar? in heel Vlaanderen

HNGRY, hoe werkt het?

Stap 1: Kies een leverdag

Op de bestelpagina van HNGRY word je allereerst gevraagd om je postcode in te geven en een leverdag te kiezen: dinsdag of vrijdag. De levering wordt gepland tussen 17u en 22u. Let op, je bestelling moet ten laatste 2 dagen op voorhand doorgegeven worden.

Stap 2: Kies je box en selecteer de gerechten

HNGRY biedt verschillende boxen aan. De ‘Comfort’ Box zijn de kant-en-klare maaltijden voor volwassenen. Je moet minimum 3 maaltijden per box bestellen, en je kan gaan tot maximum 12 maaltijden per box. Je kan zoveel boxen bestellen als je zelf wil, maar hoe meer maaltijden per box, hoe goedkoper de prijs per maaltijd.
Wij nemen bijvoorbeeld weleens die voor 6 maaltijden, dan hebben we met 2 personen avondeten voor 3 dagen.

De ‘Kids’ Box zijn de kant-en-klare maaltijden bedoeld voor kinderen tot 10 jaar, in kleinere porties dus. De gerechten zijn meestal niet dezelfde als die in de ‘Comfort’ Box. Handig als je een kieskeurige eter in huis hebt, minder handig als je kids willen wat jij hebt. Hier kan je gaan van 2 tot 12 maaltijden per box. Opnieuw kan je zoveel boxen bestellen als je zelf wil, met een hoeveelheidskorting als je voor meer maaltijden gaat.

Stap 3: Vul je gegevens in en betaal

Bij HNGRY hoef je je niet te registreren, en ze hebben geen abonnementsformule. Je kan dus bestellen hoeveel en wanneer je wil. Je vult per bestelling gewoon je gegevens in voor de levering en de bevestigingsmail en je betaalt online. Zo gemakkelijk!

Stap 4: Warm je maaltijd op en geniet

Je bestelde kant-en-klare maaltijden worden op de dag van jouw keuze aan je deur geleverd. Je moet dan enkel nog de opwarminstructies volgen die erbij geleverd worden vooraleer je aan tafel kan. Naar onze ervaring is dat meestal zo’n 15-20 minuten opwarmen in een traditionele oven die is voorverwarmd tot 180°C.

HNGRY, wat kost het?

Bij HNGRY hangt de prijs af van het aantal maaltijden dat je kiest per box, de levering aan huis is inbegrepen.

Bij de ‘Comfort’ Box varieert de prijs per maaltijd tussen €16 (als je een box met 3 maaltijden neemt) en €11,60 (als je een box met 12 maaltijden neemt).

Bij de ‘Kids’ Box varieert de prijs per maaltijd tussen €9,50 (als je de box met 2 maaltijden neemt) en €7,85 (als je de box met 12 maaltijden neemt).

De HNGRY kant-en-klare maaltijden

Alle HNGRY kant-en-klare maaltijden zijn dagvers gemaakt en worden verpakt onder beschermende atmosfeer. Ze garanderen een houdbaarheid van 7 dagen vanaf de dag van levering. De menu verandert wekelijks voor een gevarieerd dieet.

Klik hier om de HNGRY menu van de komende 2 weken te bekijken.

Voor de ‘Comfort’ Box kan je kiezen tussen een 10-tal maaltijden. Het aanbod is erg gevarieerd. Er zitten maaltijden tussen met vlees en vis, met pasta, noedels en aardappelen, maar ook vegetarisch en low carb (koolhydraatarm).
Wij kiezen altijd minstens één vegetarisch gerecht. Een keer geen vlees of vis is beter voor het milieu en meestal verrassend lekker!

Voor de ‘Kids’ Box is er keuze tussen 5 maaltijden, enkele opties met vlees en enkele met vis, een aantal met pasta en een aantal met aardappelen.

Indien je intoleranties hebt, kan je dit bij het bestellen doorgeven in het opmerkingen-veld. De chefs kunnen het gerecht dan aanpassen bij het bereiden.

De HNGRY ingrediënten

Bij HNGRY wordt er ingezet op seizoensgroenten van lokale telers. De verse producten en ingrediënten die gebruikt worden zorgen voor gezonde maaltijden die dagvers bereid worden.

HNGRY, de levering

HNGRY levert gratis in heel Vlaanderen. Je kiest voor levering op dinsdag of vrijdag en je mag de bezorger tussen 17u en 22u aan je deur verwachten. Je plant je eerste avondmaal van HNGRY dus best ten vroegste op de dag na levering.

Idealiter ben je thuis bij levering, omdat de gerechten gekoeld bewaard moeten worden. Je kan echter bij het bestellen ook instructies achterlaten in het opmerkingen-veld, over wat er moet gebeuren als je door omstandigheden nog niet thuis bent bij levering. Zoals aanbellen bij de buren bijvoorbeeld, of aan de achterdeur zetten.

Speciale boxen bij HNGRY

Je kan het hele jaar door ook de ‘Apero’ Box bestellen bij HNGRY. Deze bestaat uit een variërend assortiment van koude en warme tapas voor 2 à 3 personen en kost €25. Je kan hier dus geen keuzes maken, je moet je laten verrassen.

Bij de eindejaarsfeesten biedt HNGRY ook een ‘Feest’ Box aan, met een 3- of 4-gangen menu en aperitiefhapjes. Per gang kan je kiezen tussen 3 of 4 opties, eentje met vlees, vis, en een veggie gerecht. De ‘Feest’ box is per persoon volledig personaliseerbaar. Wil jij veggie en 3 gangen en je partner vlees en vis in 4 gangen? Geen enkel probleem, jij kiest, de HNGRY chefs koken! De 3-gangen menu kost €55 per persoon, de 4-gangenmenu €69 per persoon.

Voor de kinderen is er de ‘Kids’ Party, met aperitiefhapjes en 3 vaste gangen, voor €25 per kind.

HNGRY als cadeau

Je kan op de HNGRY website ook een HNGRY cadeaubon kopen. Ideaal als kraamcadeau bijvoorbeeld, dat is al één zorg minder voor de kersverse ouders.

De voor- en nadelen van HNGRY

Voordelen

 • Veel keuze tussen gerechten
 • Wekelijks nieuwe gerechten
 • Lekkere gerechten
 • Vegetarische en low carb opties
 • Aangepast aan intoleranties
 • Geen abonnementsformule

Nadelen

 • Je moet minstens 3 maaltijden bestellen
 • Niet goedkoop

Onze ervaringen met HNGRY

We hebben al enkele keren een maaltijdbox besteld bij HNGRY en zijn erg tevreden! De maaltijden vallen in de smaak, bij ons en onze peuter, en de porties zijn net goed. Hun website is erg duidelijk en bestellen is simpel.

Ook de ‘Feest’ Box was bij oudjaar 2021 een succes. We hebben thuis met 6 volwassenen van een lekkere en uitgebreide feestmenu kunnen genieten zonder echt in de keuken te moeten staan. De kindjes (tussen 2 en 4 jaar) hebben 2 avonden kunnen smullen van de ‘Kids’ Party box.

Heb jij ook al eens besteld bij HNGRY? Wat vond jij ervan? Wij lezen het hieronder graag!

2 gedachten over “HNGRY Maaltijdbox – Onze ervaringen”

 1. Kleine porties voor die prijs. Heb 1 driegangen menu van een restaurant, soep, hoofdgerecht, + nagerecht of koffie voor 19 euro. Dus Hngry is heel duur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *