Courgettesoep

Deze eenvoudige courgettesoep is een klassieker bij ons thuis. Makkelijk, snel, en altijd lekker! Zeker met verse courgettes uit eigen tuin.

De courgettes die je hier op de foto ziet zijn niet uit eigen tuin, dat zie je wel aan de grootte en vorm. De verse laten we meestal wat groter worden. Dan heb je natuurlijk in verhouding meer uien nodig dan in het recept hieronder.

Courgettesoep is al van kleins af aan een klassieker bij ons thuis. Het is mama haar go-to soep recept. Stelt nooit teleur! Ook fan? Probeer het recept eens en laat het ons weten!

Courgettesoep

Deze eenvoudige courgettesoep is een klassieker bij ons thuis. Makkelijk, snel, en altijd lekker! Zeker met verse courgettes uit eigen tuin.
0 door 0 stemmen
Afdrukken Pinnen Stemmen
Voorbereiding5 minuten
Koken20 minuten
Totaal25 minuten
Type: Soep
Portie: 8 tassen

Ingrediënten

  • 4 uien (kleine)
  • 2 courgettes (winkelformaat)
  • 2 teentjes knoflook (optioneel)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1,5 l water
  • 3 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

Instructies

  • Pel en snipper de ui, en pers de knoflookteentjes uit.
  • Was de courgettes en snij in blokjes.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de knoflook en de courgette toe en stoof aan.
  • Voeg het kerriepoeder toe en laat even meebakken.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Eén reactie op “Courgettesoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *