M&M Koekjes

Hier is een simpel receptje om deze kleurrijke M&M koekjes te maken. Leuk om samen te bakken, of om je collega’s jaloers te maken met je vieruurtje.

Ik bak graag, vooral om daarna van mijn (hopelijk) lekkere creatie te smullen. Als het recept dan ook nog eens relatief simpel is, er niet te veel mis kan gaan en het niet té lang duurt, dan smaken m’n baksels eens zo lekker!

Zoals deze kleurrijke M&M koekjes bijvoorbeeld. Ik heb ze al een paar keer voor mezelf (en Brecht) gemaakt en op aanvraag voor enkele babyborrels. Ze zijn nog nooit mislukt en vallen iedere keer in de smaak. Niet om te stoefen hoor, is de waarheid!

Probeer zelf ook eens en laat me zeker weten of ze bij jou ook gelukt zijn. Lekkerder dan koekjes van de winkel, toch?

M&M Koekjes

Deze kleurrijke koekjes zijn eenvoudig te maken en oh zo lekker!
5 door 1 stem
Afdrukken Pinnen Stemmen
Voorbereiding30 minuten
Oven12 minuten
Totaal42 minuten
Type: Koekjes
Portie: 12 koekjes

Ingrediënten

  • 80 g bloem
  • 1/4 tl natriumbicarbonaat
  • 1/8 tl zout
  • 55 g ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
  • 65 g bruine suiker
  • 25 g fijne suiker
  • 1 eigeel
  • 100 g M&M’s (bruin zakje, zonder pinda)

Instructies

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 180°C en doe bakpapier of een siliconen bakmat op de bakplaat.
  • Meng de bloem, natriumbicarbonaat en zout in een kleine kom.
  • Meng de boter, bruine en fijne suiker in een ietwat grotere kom. Voeg het eigeel toe en klop (met een klopper) tot een homogene massa.
  • Voeg de bloem toe aan de boter en suiker mengeling en meng met je handen. Voeg de M&M’s toe.
  • Rol gelijke deegballetjes (grootte afhankelijk van hoe groot je je koekjes wil) en verdeel ze over de bakplaat. Laat genoeg plaats tussen de deegballetjes, zodat ze kunnen uitzetten zonder elkaar te raken. Maak bijvoorbeeld 3 rijtjes van 4.

Bakken

  • Bak 12 minuten in de tot 180°C voorverwarmde oven, of tot ze bruin genoeg zijn naar jouw normen. Laat nog even afkoelen op de bakplaat voor je ze in een doos stopt.

Tips

  • Hou wat M&M’s opzij om ze vanboven in de gerolde deegballetjes te drukken. Zo liggen ze mooi op je koekjes als ze klaar zijn.
  • Als je liever grotere koekjes wil, druk de deegballetjes dan wat plat voor ze de oven in gaan, anders zetten ze niet zo mooi uit.
  • Vervang de M&M’s door chocoladedruppels en je krijgt chocolate chip cookies. 100g M&M’s komt overeen met 85g chocoladedruppels.
  • Je kan de koekjes invriezen.
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *