Rucola Preisoep

Deze simpele rucola preisoep is lekker en klaar in een halfuurtje. Ideaal voor bij een boterham als lunch of als voorgerecht bij het avondeten.

Deze soep was een probeerseltje om de overschot rucola van de kookles op te werken. We mogen altijd de restjes mee naar huis nemen en ze zomaar weggooien zou zonde zijn.

Toen ik zei dat ik zoveel rucola niet opgewerkt kreeg nu we deze week weer een maaltijdbox hebben, stelde hij voor om er soep van te maken. Stoof gewoon een beetje ajuin, wat prei, en doe de rucola er net voor je gaat mixen erbij. En ja hoor, een lekker rucola preisoepje als resultaat!

Doe er eventueel een toefje Philadelphia bij voor de schoonheid en wat extra smaak. Laat ons zeker weten of de soep bij jullie in de smaak viel, we zijn benieuwd. Misschien heb je wel iets beters gevonden dan Philadelphia als afwerking?

Rucola Preisoep

Deze lekkere rucola preisoep is eenvoudig te maken en klaar in 30 minuutjes. Ideaal voor bij een boterham als lunch!
0 door 0 stemmen
Afdrukken Pinnen Stemmen
Voorbereiding5 minuten
Koken25 minuten
Totaal30 minuten
Type: Soep
Portie: 10 tassen

Ingredi├źnten

  • 4 uien (kleine)
  • 600 g prei (gesneden, diepvries)
  • 175 g rucola
  • 2 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de prei toe en laat even stoven.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de rucola toe en laat nog een drietal minuutjes pruttelen.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak.

Tips

  • Werk eventueel af met een toefje Philadelphia Natuur.
  • Heb je kieskeurige eters thuis? Weet dan dat dit geen gladde soep is, de prei maakt het een beetje draderig.
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *