Kokosrotsjes

Kokosrotsjes zijn een klassieker als het aankomt op koekjes voor bij de koffie, en heel simpel om zelf te maken. Ook lekker als je geen koffie drinkt!

Er bestaan heel wat (licht) verschillende recepten om kokosrotsjes te bakken. Na er enkele te proberen, ben ik tot mijn favoriete combo gekomen, die je hieronder kan vinden.

Met dit gemakkelijke recept om zelf kokosrotsjes te bakken, tover je ze in een handomdraai vers uit je oven! Ze zijn een beetje krokant en toch zacht vanbinnen, heerlijk van textuur.

Probeer het zeker zelf eens en laat me hieronder weten wat je van je dit rotsjes recept vindt! Beter dan die van de winkel, toch? En geen verpakkingsafval!

Kokosrotsjes

Met dit simpel recept tover je in een handomdraai verse kokosrotsjes uit je oven! Lekker voor bij de koffie of gewoon zo.
0 door 0 stemmen
Afdrukken Pinnen Stemmen
Voorbereiding25 minuten
Oven15 minuten
Totaal40 minuten
Type: Koekjes
Portie: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 1 snuifje zout
  • 230 g bloemsuiker
  • 230 g geraspte kokos (kokospoeder, kokosschilfers, kokosrasp)
  • 1 el bloem (zo'n 10 g)

Benodigdheden

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C, tenzij hij op 5 minuten warm is, dan wacht je best nog even.
  • Doe het eiwit en een snuifje zout in een kom en klop het stijf. (Totdat je het omgekeerd boven je hoofd kan houden zonder erna je haar te moeten wassen.)
  • Meng de bloemsuiker, geraspte kokos, en bloem in een andere kom.
  • Giet de droge ingrediënten voorzichtig bij het eiwit en spatel voorzichtig tot één geheel. Zorg dat je een homogene kleverige massa hebt, en geen droge ingrediënten meer ziet.
  • Verwarm de oven voor op 180°C als je dat nog niet gedaan hebt.
  • Zet een bakplaat klaar, indien mogelijk bedekt met herbruikbare bakfolie, een bakmat of bakpapier. Tel op zo'n 10 rotsjes per bakplaat.
  • Schep met een ijsschep (of een gewone lepel) bolletjes deeg en verspreid ze over de bakplaat of -platen. Je kan ook een spuitzak gebruiken.

Bakken

  • Bak de kokosrotsjes op 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Als je 2 bakplaten tegelijk in de oven zet, verwissel ze dan na 7 minuten van plaats.
  • Laat de rotsjes nog even afkoelen op de bakplaat voor je ze in een doos stopt.

Tips

  • Je kan je eiwit met de hand stijf kloppen, met een handmixer, of met een keukenrobot, zoals die van Kenwood die wij gebruiken.
  • Je kan je kokosrotsjes zo groot of zo klein maken als je wil. Hou er wel rekening mee dat hoe kleiner je je deegballetjes maakt, hoe minder lang ze in de oven moeten!
  • Heb je je kokosrotsjes liever nog wat zoeter? Voeg dan een zakje vanillesuiker toe aan de kom met droge ingrediënten.
  • Wil je kokosrotsjes met chocolade? Dip ze dan na het bakken in gesmolten chocolade.
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw Score