Ontbijt aan huis in Hasselt

Een ontbijt aan huis is een heerlijke manier om een speciale (of gewone) dag te starten. Een restaurant-waardig ontbijt zonder een poot te moeten uitsteken of je op/aan te kleden, is this heaven?

Hieronder vind je een alfabetische lijst met bedrijfjes die ontbijtmanden aan huis leveren in regio Hasselt. De meeste hebben we al geprobeerd, de rest staat op ons lijstje om te proberen.

We doen ons best om deze pagina up-to-date te houden, maar we raden aan om voor de meest recente informatie de websites van de zaken zelf te bezoeken.

Geen nood aan details? Ga meteen naar het overzicht!

Disclaimer: We zijn niet verantwoordelijk voor knorrende magen bij het verder lezen.

Brunch a Lotte

 • Prijs: €25 tot €30 per persoon, afhankelijk van de huidige menu
 • Wanneer: voorlopig enkel op zondag
 • Levering: gratis binnen straal van 15 km rond Hasselt, daarbuiten leveringskost
 • Speciallekes: Engelse scones, en altijd keuze tussen 2 specials, zoals bijvoorbeeld American pancakes, French toast, of breakfast wafeltjes
 • Cadeaubon: mogelijk
 • Bestellen: [email protected]
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)Brunch a Lotte op Facebook of (dit is een affiliate partner)Brunch a Lotte op Instagram

Wij zijn fan van de Engelse scones van Brunch a Lotte, en tegen zo’n special zeggen we ook geen nee!

Zelf nog niet kunnen testen, maar deze foto van @brunch.a.lotte op Instagram doet alvast watertanden

Charlotte is met Brunch a Lotte gestart in augustus 2020, in volle Coronacrisis. Een “Salty & Sweet brunch experience @ home” zoals ze het zelf noemt, net waar we op dat moment nood aan hadden!

Er is elke zondag een vaste brunch menu met een keuze uit 2 specials. Elke 2 à 3 weken veranderen de specials, de menu blijft ongeveer hetzelfde.

Wat zit er in de Brunch a Lotte ontbijtmand? Het gewoonlijke lekkers: een vers sapje, mini koffiekoeken en mini pistolets, beleg, en krokant gebakken spek en roerei. Wat homemade lekkers: gelei en Nutella, Griekse yoghurt met rode vruchten coulis en granola. En ook een specialleke in de vaste menu: Engelse scones met kaneel, clotted cream, en blueberry jam. De specials, die om de paar weken veranderen, kunnen bijvoorbeeld zijn: American pancakes, French toast, of breakfast wafeltjes.

Bij speciale gelegenheden zoals Valentijn, moederdag, vaderdag, Sinterklaas, en Kerstmis, mag je een brunch in thema verwachten. Wees er dan zeker op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Met heel wat homemade lekkers, de Engelse scones (mmm!) en de 2 specials waaruit je kan kiezen, biedt Charlotte eens iets anders aan dan de gemiddelde ontbijtmand die je aan huis kan leveren. De prijs voor deze heerlijke brunch aan huis ligt ergens tussen €25 en €30 per persoon, afhankelijk van de specials.

Bij Brunch a Lotte betaal je per persoon, een voordeel voor singles, want vaak is zo’n ontbijtmand voor 2 personen. Soms is het niet mogelijk om voor 1 persoon te bestellen, of betaal je in verhouding een stuk meer. Ook handiger als je met een paar vriendinnen of een bevriend koppel een ontbijtje wil doen.

Binnen een straal van 15 km rond Hasselt levert ze gratis aan huis, daarbuiten wordt een leveringskost aangerekend op basis van het aantal kilometers.

Heb je een intolerantie of allergie? Laat het weten als je bestelt en Charlotte doet haar uiterste om de menu aan te passen voor jou.

Ook een hongertje gekregen? Bestellen doe je via een mailtje naar [email protected] Op de (dit is een affiliate partner)Brunch a Lotte Instagram pagina en (dit is een affiliate partner)Facebook pagina vind je de huidige menu in een van de laatste posts of in haar stories. Check ook eventjes de “Free Places” highlight voor je bestelt, om te zien of ze nog bestellingen aanneemt voor jouw zondag.

Wil je een Brunch a Lotte brunch cadeau doen? Geen probleem, bestel gewoon een cadeaubon!

Le Croizzant

 • Prijs: €20 tot €50 per persoon, afhankelijk van de soort ontbijtmand
 • Wanneer: contacteer hen om te zien wat mogelijk is
 • Levering: gratis in Groot-Hasselt, Diepenbeek, en Zonhoven, daarbuiten leveringskost
 • Speciallekes: thermos verse koffie, thee of warme chocomelk, kwaliteitsproducten in herbruikbare verpakkingen
 • Cadeaubon: mogelijk
 • Bestellen: [email protected] of +32 489 01 57 71
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)Le Croizzant website

Le Croizzant is zeker een aanrader, met niets in wegwerpverpakkingen scoren ze punten!

De schattige baby krijg je er jammer genoeg niet bij

Le Croizzant is gevestigd in Kuringen en levert kwaliteitsvolle ontbijtmanden aan huis.

In de Small ontbijtmand zitten 4 broodjes, 2 croissants, vers geperst sinaasappelsap, 2 gekookte eitjes, hesp en kaas, artisanale confituur, ambachtelijke boter, Belgische pralines, yoghurt, suiker en melk. En, een leuk extraatje: een thermos verse koffie, thee of warme chocomelk. Dit ontbijt kost €40 voor 2 personen.

Bij de Medium ontbijtmand krijg je meer broodjes, verschillende soorten beleg, zelf gebakken cake, en een fles cava bovenop wat er in de Small ontbijtmand zit. Deze kost €55 voor 2 personen.

Wil je ook 2 chocobroodjes, ontbijtgranen met melk, fruitsalade en koekjes? Bestel dan de Large ontbijtmand voor €65 voor 2 personen.

De Luxe ontbijtmand gaat nog een stapje verder: nog meer broodjes, vers gerookte zalm, chocoladefondue, chocolade versnaperingen en een krant. Voor deze ontbijtmand betaal je €85 voor 2 personen.

De meest uitgebreide ontbijtmand heet “Luxe à la Croizzant” en daarin zit ook een kaasassortiment met noten en druiven, een flesje rode wijn, en champagne in plaats van cava. Laat je helemaal gaan voor €100 voor 2 personen.

Voor €15 kan je ook een Junior ontbijtmand aan je bestelling toevoegen, met kinderchampagne, Fristi of Cécémel, een chocoladebroodje, een sandwich, boterhamworst, ontbijtgranen, een kaasje, een dessertje en een leuke verrassing.

Voor speciale gelegenheden zoals Valentijn, moederdag en vaderdag, zit er een aangepaste ontbijtmand in het aanbod.

Ze hebben ook een lijstje supplementen die je tegen een kleine meerprijs kan toevoegen aan je ontbijtmand. Denk aan een extra croissant of chocobroodje, een bloemetje, krant of wenskaart.

Alles zit in herbruikbare verpakkingen, van de koffie tot de boter, een pluspunt vinden wij! Dat wil helaas ook wel zeggen dat de mand en het servies terug bij Le Croizzant moeten geraken. Ze komen die gelukkig wel ophalen, je hoeft er zelf niet voor rond te rijden. Het precieze moment kan afgesproken worden. Hou er rekening mee dat je hier €15 waarborg voor betaalt.

Le Croizzant levert haar ontbijtmanden gratis aan huis in Hasselt en de Hasseltse deelgemeenten, in Diepenbeek, en in Zonhoven. Daarbuiten zal een leveringskost berekend worden aan de hand van het leveringsadres. Op de (dit is een affiliate partner)Le Croizzant website vind je richtprijzen.

Heb je een intolerantie of allergie? Check de allergenenkaart op de (dit is een affiliate partner)Le Croizzant website.

Zin in een lekkere ontbijtmand van Le Croizzant? Bestellen doe je door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen naar +32 489 01 57 71. Een cadeaubon is ook mogelijk!

Maison Dix

 • Prijs: €29 per persoon
 • Wanneer: feestdagen, zoals Kerstmis, Valentijn, …
 • Levering: gratis in Groot-Hasselt, Genk, Zonhoven, Diepenbeek en Houthalen-Helchteren
 • Speciallekes: maple pecan koek, pastei de nata, gembershot, kurkuma shot, Kalamata olijven met feta, Nutella en caramel muffins
 • Cadeaubon: niet mogelijk
 • Bestellen: via WhatsApp +32 468 18 79 80
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)Maison Dix op Facebook of (dit is een affiliate partner)Maison Dix op Instagram

Mmm, de Maison Dix ontbijtbox was een lekkere start van mijn 30e verjaardag, met die dikke sneden brood en heerlijke muffins. Nog eens bedankt voor die leuke verrassing, madammen!

Een ontbijt aan bed geleverd? Perfect om je verjaardag te beginnen!

Tijdens de lockdown leverde Maison Dix ontbijtboxen aan huis. Daar heb ik op mijn 30e verjaardag van kunnen genieten, zoals je kan zien op de foto hierboven. Nu we gelukkig terug op restaurant kunnen gaan, doen ze dat helaas enkel nog op feestdagen. Op andere dagen kan je gewoon langsgaan in de Badderijstraat in Hasselt voor een lekker ontbijt, lunch of high tea.

Tijdens de lockdown mocht je voor €58 een Maison Dix breakfastbox voor 2 personen aan huis verwachten, met daarin: croissants, boerenpistolets en dik gesneden wit en bruin brood, smeersels en beleg (ook brie!), hardgekookte eitjes, Griekse yoghurt met vers fruit en huisgemaakte granola, verse fruitsalade en gewoon fruit.

Ook nog inbegrepen in de Maison Dix ontbijtbox wat je niet in de gemiddelde ontbijtbox vindt: een maple pecan koek, pastei de nata, een gember- en kurkuma shot, Kalamata olijven met feta, Callebout hot chocolate druppels, en heerlijke Nutella en caramel muffins.

En dan zijn er nog wat extra’s die je voor een meerkost kan toevoegen aan je ontbijtmand: macarons, Le Couchon brut of rosé (prosecco), 250 g homemade granola, 200 g Jeanne Gennar Infusion thee.

Maison Dix levert haar breakfastbox gratis aan huis in Hasselt, de Hasseltse deelgemeenten, Genk, Zonhoven, Diepenbeek en Houthalen-Helchteren.

Hoe die ontbijtbox er precies uit zal zien op de verschillende feestdagen, zullen ze tijdig via hun sociale media kanalen communiceren. Volg (dit is een affiliate partner)Maison Dix op Facebook of (dit is een affiliate partner)Maison Dix op Instagram om op de hoogte te blijven!

Bestellen? Stuur een berichtje via WhatsApp naar het nummer +32 468 18 79 80.

Tastoe Kermt

 • Prijs: €20 tot €25 per persoon, afhankelijk van de gekozen ontbijtformule
 • Wanneer: zon- en feestdagen
 • Levering: gratis in een straal van 10 km rond Kermt, daarbuiten leveringskost
 • Speciallekes: huisgebakken koekjes, Healthy Habits ontbijt
 • Cadeaubon: mogelijk
 • Bestellen: [email protected], +32 474 94 64 73, bestelformulier op de (dit is een affiliate partner)Tastoe Kermt website, of via de (dit is een affiliate partner)Tastoe Facebook pagina
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)Tastoe Kermt website

Wij zijn absoluut fan van het ontbijt aan huis van Tastoe Kermt, en raden het iedereen aan ook eens te proberen!

Een heerlijk ontbijt, aan huis geleverd door Tastoe Kermt

Ook Tastoe Kermt is in volle Corona crisis opgestart, in mei 2020. Wij waren er als de kippen bij en hebben een ontbijtmand aan huis laten leveren voor vaderdag. Heel geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

Jill maakt veel van het lekkers in de ontbijtmand zelf, werkt samen met andere lokale ondernemers, en probeert zoveel mogelijk te werken met ecologisch verpakkingsmateriaal. Een vrouw naar ons hart!

Tastoe Kermt biedt 3 verschillende ontbijtformules aan. Het Basic Breakfast kost €20 per persoon en bevat 2 pistolets, een sandwich, een “goei” snee brood, verschillende koffiekoekjes, huisgebakken koekjes, beleg, boterhamsalade, huisgemaakte confituur, choco, gekookt eitje, verse fruitsalade, huisgemaakte granola, yoghurt, vers geperst fruitsap, koffie en thee.

Als het iets meer mag zijn, ga dan voor het Delicious Delight ontbijt voor €25 per persoon. Dat is het Basic Breakfast met een omelet met spek, een puntje brie en wat extra boterhamsalade.

Er is ook een gezondere versie, het Healthy Habits ontbijt. Voor €25 per persoon heb je het Basic Breakfast zonder sandwich, maar met een bananenmuffin, een ontbijtsmoothie met blauwe bessen en een omelet met spinazie en feta.

Ook de kinderen zijn ze niet vergeten. Voor €10 per persoon kan een een Kids Kickstart ontbijt bestellen. Daarin zit een knapperig pistoletje, een sandwich, een minikoffiekoek, kaas, hesp, choco, een doosje ontbijtgranen, een Kinder surprise, een stuk fruit en Fristi.

Wil je de hele dag blijven smullen? Dan kan je tegen schappelijke prijsjes nog wat extra’s toevoegen aan je ontbijtband: een fles bubbels, 200 g huisgemaakte granola met amandelen, 6 huisgebakken Kermtse speculaas, of 6 huisgebakken chocolate chip cookies.

Bij Tastoe bestel je je ontbijt per persoon, handig voor singles, grotere gezinnen, of een ontbijtparty (het mag weer (beperkt!).

Tastoe levert haar ontbijtmanden gratis aan huis in een straal van 10 km rond Kermt, dus onder andere Kermt, Spalbeek, Stevoort, Kuringen, Stokrooie, Hasselt, Kiewit, Zonhoven, Lummen, Herk-de-Stad, Schulen en Halen. Daarbuiten leveren ze ook, maar rekenen ze een leveringskost van €0,50 per kilometer aan.

Heb je een intolerantie of allergie? Check de pagina met informatie over allergenen op de (dit is een affiliate partner)website van Tastoe Kermt.

Een van de ontbijtformules van Tastoe Kermt bestellen kan door een mailtje te sturen naar [email protected], te bellen naar +32 474 94 64 73 (na 17u), het bestelformulier op de (dit is een affiliate partner)Tastoe Kermt website in te vullen, of een berichtje te sturen via de (dit is een affiliate partner)Tastoe Facebook pagina.

Woody’s

 • Prijs: €32,50 per persoon
 • Wanneer: alle dagen behalve zondag, wel op Valentijn, moederdag, en vaderdag
 • Levering: gratis in Groot-Hasselt en Diepenbeek
 • Speciallekes: tramezzino’s met gerookte zalm en kruidenkaas, tijdschrift, roos
 • Cadeaubon: mogelijk
 • Bestellen: [email protected] of +32 11 20 13 63
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)Woody’s website

Een luxe ontbijtband van Woody’s is een lekkere optie als je een ontbijt aan huis wil op een andere dag dan zondag. Op de verjaardag van je partner bijvoorbeeld.

Een heerlijke ontbijtmand van Woody’s als verjaardagscadeau – voor de rest van de cadeautjes moet je wel zelf zorgen

Woody’s is een broodjeszaak in Hasselt. Je kan er gewoon binnenlopen voor een broodje, maar ze leveren ook lunch bij bedrijven, en cateren je (bedrijfs)feestje. Een luxe ontbijtband aan huis leveren doen ze alle dagen van de week, behalve op zondag, maar voor Valentijn, moederdag en vaderdag maken ze een uitzondering.

De luxe ontbijtmand van Woody’s kost €65 voor 2 personen en bevat een fles bubbels, 2 vers geperste sinaasappelsapjes, diverse broodjes, kaas, boter, Nutella, confituur, 2 gekookte eitjes met porseleinen eierdopjes, 2 fruitsalades, 2 Barú pralines, 2 yoghurtjes, en 2 theepiramides.

Speciallekes die ook inbegrepen zijn: brie, gerookt spek, parmaham, een tijdschrift, en een roos.

Woody’s levert haar ontbijtmanden gratis aan huis in Hasselt, in de Hasseltse deelgemeenten, en in Diepenbeek.

Bestellen kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen op +32 11 20 13 63.

ZonderZorgen

 • Prijs: €22,50 per persoon
 • Wanneer: zon- en feestdagen
 • Levering: gratis levering op een rijafstand van 20 km rond Wellen
 • Speciallekes: wisselend aanbod (najaar: witte pens met gebakken kaneelappeltjes, camembert voor in de oven)
 • Cadeaubon: mogelijk
 • Bestellen: (dit is een affiliate partner)ZonderZorgen website of +32 473 11 71 25 (Whatsapp)
 • Meer info: (dit is een affiliate partner)ZonderZorgen website

Hun tapasplank hadden we al een paar keer geproefd en die viel in de smaak, dus ook de ontbijtmand moesten we zeker eens proberen!

Een heerlijk ontbijt van ZonderZorgen voor vaderdag

ZonderZorgen is het catering bedrijfje van Tiene en Giel. Ze verzorgen graag je evenement (vanaf 8 personen), maar leveren even graag een ontbijt voor 2 aan huis (op zondag en feestdagen). Je kan ook soep, lunch, snacks, diner en dessert afhalen in hun foodbox (automaat) in Diepenbeek.

Het motto van ZonderZorgen is “(h)eerlijk genieten”. Ze zeggen op hun website “we kiezen resoluut voor zoveel mogelijk lokale, biologische & duurzame ingrediënten en materialen“, en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Toen wij begin 2021 voor het eerst van ZonderZorgen hoorden, hadden ze een uitgebreid menu dat elke dag van de week aan huis geleverd kon worden, met daaronder 3 heerlijke ontbijtformules. Op de foto hierboven zie je “Alles geven”, de meest uitgebreide formule.

We vermoeden dat die aanpak wat te druk werd (begrijpelijk!), en ze daarom nu enkel nog op zondag een seizoensgebonden ontbijt aan huis leveren. De uitgebreide menu met onder andere 3 ontbijtformules en 2 tapasplanken is nu enkel nog te bestellen vanaf 8 personen. Wij kunnen het ontbijt en de tapas alleszins aanraden!

Bij het schrijven van deze tekst bieden ze een najaarsontbijt aan voor €55 voor 2 personen. Dat houdt de volgende klassiekers in: boerenbrood en ciabatta, chocobroodje en croissant, assortiment charcuterie en kaasjes, duo van huisgemaakte confituur, yoghurt met granola, gekookt eitje en een eierbereiding van de dag, en een sapje van de dag. Daarbovenop zitten er ook deze speciallekes bij: eiersalade en vleessalade, huisgemaakte kruidenboter, witte pens met gebakken kaneelappeltjes, en camembert voor in de oven.

Bij speciale gelegenheden zoals Valentijn, Pasen, moederdag en vaderdag, zorgt ZonderZorgen altijd voor een aangepaste ontbijtformule. Hou daarvoor hun sociale mediakanalen in het oog!

Met een wisselend aanbod van dagvers ontbijt, gaat ZonderZorgen net dat beetje verder dan de doorsnee ontbijtmand aan huis. De speciallekes zijn aangepast aan het seizoen, zo blijven ze je verrassen!

ZonderZorgen levert gratis aan huis op een rijafstand van 20 km rond Wellen (of Diepenbeek, er staat tegenstrijdige info op de website), en daar is Hasselt zeker bij!

Heb je een intolerantie, allergie of ben je vegetariër of vegan? Neem contact op met zonder zorgen om de opties te bespreken.

Een ontbijt bij ZonderZorgen bestellen kan door het bestelformulier in te vullen op de (dit is een affiliate partner)ZonderZorgen website of te Whatsappen naar +32 473 11 71 25.

Overzicht

Ook moeite met beslissen? Hier is een duidelijk overzichtje om de verschillende opties voor ontbijt aan huis in Hasselt makkelijk te vergelijken. Kiezen is niet noodzakelijk verliezen hé, elke reden (ook: ik heb er zin in!) is goed voor een ontbijt aan huis!

Prijs ppSpeciallekesWebsite
Brunch a Lotte€25 – €30Engelse scones,
American pancakes
(dit is een affiliate partner)Brunch a Lotte op Instagram
Le Croizzant€20 – €50thermos warme
drank, amper afval
(dit is een affiliate partner)Le Croizzant website
Maison Dix
(feestdagen)
€29muffins, gembershot,
maple pecan koek
(dit is een affiliate partner)Maison Dix op Facebook
Tastoe Kermt€20 – €25huisgemaakte koekjes,
Healthy Habits ontbijt
(dit is een affiliate partner)Tastoe Kermt
Woody’s€32,50tramezzino’s, tijdschrift,
roos, ook op weekdagen
(dit is een affiliate partner)Woody’s
ZonderZorgen€22,50camembert voor
in de oven
(dit is een affiliate partner)ZonderZorgen website
Vergelijking van verschillende opties voor ontbijt aan huis in Hasselt

In bovenstaande prijzen is gratis levering aan huis in Hasselt inbegrepen. Voor leveringsopties op andere locaties verwijzen we naar het artikel hierboven of de respectievelijke websites.

Welke is jouw favorietje? Laat het ons hieronder weten, zeker als hij er nog niet tussenstaat! Dan hebben wij weer een goede reden om er eentje te bestellen. 😉

PS: We hebben het hier over ontbijtmanden hé? Bij de meeste zat er meer dan genoeg in om er ook nog van te lunchen. Of maak er een heuse brunch van. Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *