Wit Brood zonder Kneden

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Dit wit brood maak je met slechts 4 ingrediënten en vraagt amper werk. Je hoeft niet eens te kneden!

Naar de bakker gaan kost meer moeite dan dit recept en de geur van heerlijk vers brood krijg je er gratis bij. Meet de ingrediënten juist af en er kan bijna niets mislopen.

Toegegeven, het deeg ziet er niet erg smakelijk uit na het mengen, maar geef het toch nog een kans: het brood dat je op tafel krijgt is écht lekker voor zo eenvoudig te zijn.

Wit Brood zonder Kneden

Eenvoudig, snel, zonder kneden én ook nog eens lekker op de koop toe.
0 door 0 stemmen
Afdrukken Pinnen Stemmen
Voorbereiding30 minuten
Koken45 minuten
Rusten12 uren
Totaal13 uren 15 minuten
Type: Brood
Portie: 1 brood

Ingrediënten

  • 360 g bloem
  • 250 ml water (kamertemperatuur)
  • 5 g instant gist
  • 7 g zout

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de bloem, gist en zout in een grote kom.
  • Voeg de meerderheid van het water toe en meng tot een vochtig deeg met brokken. Voeg indien nodig water toe tot het overal vochtig is.
  • Bedek de kom met plastic folie en laat het minstens 12 uur rusten op kamertemperatuur.

Bakken

  • Zet een grote gietijzeren kookpot of ovenschaal in de oven en verwarm voor op 230 graden voor 30 minuten.
  • Doe ondertussen wat bloem op een werkblad en vorm het deeg in een bal (zonder te kneden). Plaats de deegbal op bakpapier en doe er eventueel nog wat extra bloem over.
  • Na het voorverwarmen plaats je het bakpapier met deegbal in de kookpot/ovenschaal en zet je er de deksel op. Laat bedekt bakken voor 30 minuten.
  • Verwijder de deksel en laat nog 15 minuten bakken voor een krokante korst.
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *