Linguine met Spek en Prei

Dit recept leerden we kennen dankzij de 15gram maaltijdbox en het is er eentje dat we regelmatig op tafel zien komen. Eenvoudig, snel klaar en met weinig ingrediënten. En met Birthe’s favoriet: krokante spekblokjes.

We gebruiken hier linguine, maar spaghetti, tagliatelle of wat je hebt liggen kan uiteraard ook perfect. Gebruik lichte room om het een tikkeltje gezonder te maken. Als je graag veel saus hebt mag het ook wat meer zijn of voeg eventueel nog een beetje kippenbouillon toe.

Linguine met Spek en Prei

Een snelle en lekkere pasta met heerlijk krokante spekjes.
5 door 2 stemmen
Afdrukken Stemmen
Voorbereiding10 minuten
Koken20 minuten
Totaal30 minuten
Type: Pasta
Portie: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g linguine
  • 200 g spekblokjes
  • 2 stengels prei
  • 4 takjes tijm (of uit een potje)
  • 200 ml room
  • 1/2 blokje kippenbouillon

Instructies

Voorbereiding

  • Snij een stukje van het groene gedeelte van 1 stengel prei in lange dunne reepjes om te gebruiken bij de afwerkingen. Leg even aan de kant.
  • Snij de rest van de prei overlangs en vervolgens in halve ringen.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Deze mogen bij de prei.

Koken

  • Kook de linguine al dente in een pot gezouten water volgens de instructies van de verpakking.
  • Doe de spekjes in een pan en zet op middelhoog vuur. Je hebt geen extra vetstof nodig. Zodra de spekjes krokant zijn doe je ze in een kom met wat keukenrol. De pan gaan we nog hergebruiken.
  • Doe ondertussen wat olijfolie of boter in een kookpot om de prei en tijm aan te stoven op middelhoog vuur.
  • Zodra de prei beetgaar is voeg je de room toe en verbrokkel je het bouillonblokje erbij. Laat enkele minuten inkoken.
  • Verhit een beetje olie in de pan van de spekjes en bak de reepjes prei op hoog vuur.

Resultaat

  • Serveer de linguine met de saus, spekjes en reepjes prei als afwerking.
Dit recept gemaakt?Laat ons via @EtenopTafel weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *