Go Back
–+ servings

Courgettesoep

Deze eenvoudige courgettesoep is een klassieker bij ons thuis. Makkelijk, snel, en altijd lekker! Zeker met verse courgettes uit eigen tuin.
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 20 minuten
Totaal: 25 minuten
Type: Soep
Portie: 8 tassen

Ingrediënten

  • 4 uien kleine
  • 2 courgettes winkelformaat
  • 2 teentjes knoflook optioneel
  • 2 tl currypoeder
  • 1,5 l water
  • 3 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

Instructies

  • Pel en snipper de ui, en pers de knoflookteentjes uit.
  • Was de courgettes en snij in blokjes.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de knoflook en de courgette toe en stoof aan.
  • Voeg het currypoeder toe en laat even meebakken.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak