Go Back
–+ servings

Pastinaaksoep

Pastinaak is een echte wintergroente en ideaal om in 30 minuutjes een lekkere soep van te maken. Ooit een vergeten groente, nu terug populair!
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 25 minuten
Totaal: 30 minuten
Type: Soep
Portie: 10 tassen

Ingrediënten

  • 3 uien kleine
  • 3 pastinaken
  • 3 aardappelen bloemig
  • 2 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de pastinaak of spoel hem goed af, snij de topjes eraf en snij in blokjes.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de pastinaak en aardappelen toe, en laat even stoven.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid naar smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

Tips

  • Werk eventueel af met wat (fijngehakte) peterselie.
  • Als je niet wil dat de pastinaak te fel overheerst, voeg dan meer aardappelen toe of achteraf een scheutje melk.