Een snelle en lekkere pasta met heerlijk krokante spekjes.
Voorbereiding: 10 minutenminuten
Koken: 20 minutenminuten
Totaal: 30 minutenminuten
Type: Pasta
Portie: 2personen
Ingrediënten
250glinguine
200gspekblokjes
2stengelsprei
4takjestijmof uit een potje
200mlroom
1/2blokjekippenbouillon
Benodigdheden
Kookpot
Pan
Instructies
Voorbereiding
Snij een stukje van het groene gedeelte van 1 stengel prei in lange dunne reepjes om te gebruiken bij de afwerking. Leg even aan de kant.
Snij de rest van de prei overlangs en vervolgens in halve ringen.
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Deze mogen bij de prei.
Koken
Kook de linguine al dente in een pot gezouten water volgens de instructies van de verpakking.
Doe de spekjes in een pan en zet op middelhoog vuur. Je hebt geen extra vetstof nodig. Zodra de spekjes krokant zijn doe je ze in een kom met wat keukenrol. De pan gaan we nog hergebruiken.
Doe ondertussen wat olijfolie of boter in een kookpot om de prei en tijm aan te stoven op middelhoog vuur.
Zodra de prei beetgaar is voeg je de room toe en verbrokkel je het bouillonblokje erbij. Laat enkele minuten inkoken.
Verhit een beetje olie in de pan van de spekjes en bak de reepjes prei op hoog vuur.
Resultaat
Serveer de linguine met de saus, spekjes en reepjes prei als afwerking.