Terug
+ servings

Kokosrotsjes

Met dit simpel recept tover je in een handomdraai verse kokosrotsjes uit je oven! Lekker voor bij de koffie of gewoon zo.
Voorbereiding: 25 minuten
Oven: 15 minuten
Totaal: 40 minuten
Type: Koekjes
Portie: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 1 snuifje zout
  • 230 g bloemsuiker
  • 230 g geraspte kokos kokospoeder, kokosschilfers, kokosrasp
  • 1 el bloem zo'n 10 g

Benodigdheden

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C, tenzij hij op 5 minuten warm is, dan wacht je best nog even.
  • Doe het eiwit en een snuifje zout in een kom en klop het stijf. (Totdat je het omgekeerd boven je hoofd kan houden zonder erna je haar te moeten wassen.)
  • Meng de bloemsuiker, geraspte kokos, en bloem in een andere kom.
  • Giet de droge ingrediënten voorzichtig bij het eiwit en spatel voorzichtig tot één geheel. Zorg dat je een homogene kleverige massa hebt, en geen droge ingrediënten meer ziet.
  • Verwarm de oven voor op 180°C als je dat nog niet gedaan hebt.
  • Zet een bakplaat klaar, indien mogelijk bedekt met herbruikbare bakfolie, een bakmat of bakpapier. Tel op zo'n 10 rotsjes per bakplaat.
  • Schep met een ijsschep (of een gewone lepel) bolletjes deeg en verspreid ze over de bakplaat of -platen. Je kan ook een spuitzak gebruiken.

Bakken

  • Bak de kokosrotsjes op 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Als je 2 bakplaten tegelijk in de oven zet, verwissel ze dan na 7 minuten van plaats.
  • Laat de rotsjes nog even afkoelen op de bakplaat voor je ze in een doos stopt.

Tips

  • Je kan je eiwit met de hand stijf kloppen, met een (dit is een affiliate partner)handmixer, of met een (dit is een affiliate partner)keukenrobot, zoals die van (dit is een affiliate partner)Kenwood die wij gebruiken.
  • Je kan je kokosrotsjes zo groot of zo klein maken als je wil. Hou er wel rekening mee dat hoe kleiner je je deegballetjes maakt, hoe minder lang ze in de oven moeten!
  • Heb je je kokosrotsjes liever nog wat zoeter? Voeg dan een zakje vanillesuiker toe aan de kom met droge ingrediënten.
  • Wil je kokosrotsjes met chocolade? Dip ze dan na het bakken in gesmolten chocolade.