Terug
–+ servings

Rucola Preisoep

Deze lekkere rucola preisoep is eenvoudig te maken en klaar in 30 minuutjes. Ideaal voor bij een boterham als lunch!
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 25 minuten
Totaal: 30 minuten
Type: Soep
Portie: 10 tassen

Ingrediënten

  • 4 uien kleine
  • 600 g prei gesneden, diepvries
  • 175 g rucola
  • 2 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de prei toe en laat even stoven.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de rucola toe en laat nog een drietal minuutjes pruttelen.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak.

Tips

  • Werk eventueel af met een toefje Philadelphia Natuur.
  • Heb je kieskeurige eters thuis? Weet dan dat dit geen gladde soep is, de prei maakt het een beetje draderig. Met verse prei heb je daar meestal iets minder last van.