Courgettesoep
Deze eenvoudige courgettesoep is een klassieker bij ons thuis. Makkelijk, snel, en altijd lekker! Zeker met verse courgettes uit eigen tuin.
Voorbereiding: 5 minuten minuten
Koken: 20 minuten minuten
Totaal: 25 minuten minuten
Portie: 8 tassen
- 4 uien kleine
- 2 courgettes winkelformaat
- 2 teentjes knoflook optioneel
- 2 tl currypoeder
- 1,5 l water
- 3 blokjes kippenbouillon
Pel en snipper de ui, en pers de knoflookteentjes uit.
Was de courgettes en snij in blokjes.
Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
Voeg de knoflook en de courgette toe en stoof aan.
Voeg het currypoeder toe en laat even meebakken.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak