Verwarm de oven voor op 180°C, op de boven- en onderwarmte stand, tenzij je oven snel warm is.
Gebruik een bakborsteltje om de cakevorm royaal in te smeren met boter en zet even opzij. Maak het jezelf gemakkelijk door een goeie mespunt boter even in de microgolf te zetten.
Maal de kruidnagel fijn met een vijzel en stamper.
Schil de wortelen en rasp ze fijn.
Meng (met een klopper) de bloem, suiker, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en kruiden.
Meng (met een klopper) in een andere kom de eieren, vanille, olie en yoghurt tot een gladde massa.
Verwarm nu de oven voor op 180°C als je dat nog niet gedaan hebt.
Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng met je handen tot 1 geheel, een dik kleverig deeg. Voeg de geraspte wortel toe.
Lepel/Giet het deeg in de cakevorm en zet in de tot 180°C voorverwarmde oven. Doe na ongeveer 25 minuutjes een vel zilverpapier over de cake, zodat hij niet te donker wordt.
Check na nog eens 30 minuten of de cake doorbakken is door er met een tandenstoker in te prikken. Als er nog wat (nat) deeg aan blijft plakken, mag de cake nog even terug in de oven.
Laat de cake (een paar uur) afkoelen in de vorm.