Terug
–+ servings

Bananenpannenkoeken

Een simpel en waardig alternatief voor gewone pannenkoeken, zonder toegevoegde suikers, maar toch zoet dankzij de suikers die van nature aanwezig zijn in bananen.
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 25 minuten
Totaal: 30 minuten
Type: Lunch
Portie: 1 peuter

Ingrediënten

  • 1 banaan (over)rijp, geschild ongeveer 135 g
  • 1 ei
  • 20 g bloem
  • bakboter

Instructies

  • Weeg de geschilde bananen op een bord. Gebruik ongeveer 20 g bloem per 135 g geschilde banaan om te vermijden dat je bananenpannenkoeken naar bloem smaken.
  • Prak de bananen met een vork op een bord, totdat het eruit ziet zoals appelmoes met stukjes.
  • Doe 1 ei per 135 g geschilde banaan in een maatbeker en voeg de geplette banaan eraan toe.
  • Smelt ondertussen een mespunt bakboter in een (anti-kleef)pan of pannenkoekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg 20 g bloem per 135 g geschilde banaan toe aan de maatbeker en meng goed. Bijvoorbeeld met een vork.
  • Giet met de maatbeker wat beslag in de pan. Als je liever niet te dikke pannenkoeken hebt, kan je het beslag voorzichtig wat uitspreiden met de bolle kant van een lepel.
  • Draai de bananenpannenkoekjes om als de bovenkant niet meer loperig is, en bak tot ze goudbruin zijn.

Tips

  • Bananen kunnen nogal verschillen in grootte. Gebruik een verhouding van ongeveer 135 g banaan per ei en 20 g bloem om te vermijden dat je pannenkoeken naar bloem smaken. Dat is ongeveer 1 banaan als ze aan de grote kant zijn, of 1,5 banaan als ze relatief klein zijn.
  • Ik gebruik altijd een glazen maatbeker van 0,5 l (die van de IKEA) voor 2 porties van dit recept. Handig om te zien dat alles goed gemengd is, en om het beslag in de pan te gieten.