M&M Koekjes
Deze kleurrijke koekjes zijn eenvoudig te maken en oh zo lekker!
Voorbereiding: 30 minuten minuten
Oven: 12 minuten minuten
Totaal: 42 minuten minuten
Portie: 12 koekjes
- 80 g bloem
- 1/4 tl natriumbicarbonaat
- 1/8 tl zout
- 55 g ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
- 65 g bruine suiker
- 25 g fijne suiker
- 1 eigeel
- 100 g M&M's bruin zakje, zonder pinda
Voorbereiding
Warm de oven voor op 180°C en doe bakpapier of een herbruikbare bakmat op een bakplaat. Meng de bloem, natriumbicarbonaat en zout in een kleine kom.
Meng de boter, bruine en fijne suiker in een ietwat grotere kom. Voeg het eigeel toe en klop (met een klopper) tot een homogene massa.
Voeg de bloem toe aan de boter en suiker mengeling en meng met je handen. Voeg de M&M's toe.
Rol gelijke deegballetjes (grootte afhankelijk van hoe groot je je koekjes wil) en verdeel ze over de bakplaat. Laat genoeg plaats tussen de deegballetjes, zodat ze kunnen uitzetten zonder elkaar te raken. Maak bijvoorbeeld 3 rijtjes van 4.
- Hou wat M&M's opzij om ze vanboven in de gerolde deegballetjes te drukken. Zo liggen ze mooi op je koekjes als ze klaar zijn.
- Als je liever grotere koekjes wil, druk de deegballetjes dan wat plat voor ze de oven in gaan, anders zetten ze niet zo mooi uit.
- Vervang de M&M's door chocoladedruppels en je krijgt chocolate chip cookies. 100g M&M's komt overeen met 85g chocoladedruppels.
- Je kan de koekjes invriezen.