Verwarm de oven voor op 175°C, op de boven- en onderwarmte stand. (Kies je voor de hetelucht stand, verwarm de oven dan voor op 140°C.)
Zet een bakplaat met (herbruikbare) bakfolie klaar. Weeg 80 g cashewnoten en 80 g amandelen af. Hak ze grof.
Doe in een grote kom 60 ml arachideolie, 60 ml ahornsiroop en 40 g lichte bruine suiker. Klop met een klopper tot ze samen een homogene brij vormen.
Voeg 350 g havervlokken, de grof gehakte noten, 30 g pompoenpitten, 30 g zonnebloempitten, en een snuifje zout toe. Meng alles onder elkaar met een lepel of spatel, tot alle havervlokken donkerder gekleurd zijn door de natte brij.
Verdeel de mengeling gelijkmatig over de bakplaat.
Bak gedurende 30 minuten in de tot 175°C voorverwarmde oven. Roer na 20 minuten alles even om. Na nog eens 10 minuten in de oven, is de granola klaar.
Haal de granola uit de oven nadat hij er in totaal 30 minuten in heeft gestaan, en besprenkel hem (naar wens) met honing. Ik doe er zo'n 15 g op.
Laat het geheel volledig afkoelen op de bakplaat. Duurt een tweetal uurtjes.
Als de granola volledig afgekoeld is, doe dan alles in een luchtdichte pot en bewaar op kamertemperatuur. Smakelijk!