Terug
+ servings

Cannoli Dessert Dip

Deze cannoli dip tover je in een mum van tijd op tafel, en zal in een mum van tijd ook weer verdwenen zijn! Snel, makkelijk en lekker, wat wil je nog meer?
Totaal: 20 minuten
Type: Dessert
Portie: 8 personen

Ingrediënten

Dip

  • 230 g roomkaas kamertemperatuur
  • 150 g ricotta
  • 120 g bloemsuiker
  • 2 ml vanille extract
  • 120 g chocoladedruppels

Om te dippen

  • 12 ijshoorntjes

Benodigdheden

  • Kom
  • Klopper
  • (dit is een affiliate partner)Weegschaal

Instructies

  • Doe de roomkaas, ricotta, bloemsuiker en vanille extract in een kom en meng met een klopper tot een smeuïge massa.
  • Voeg zo'n 100 g chocoladedruppels toe en meng.
  • Breek de ijshoorntjes in dipklare stukjes en doe in een aparte kom.
  • Strooi de overige chocoladedruppels als decoratie over de dip net voor je hem serveert.

Tips

  • Ik gebruik altijd Philadelphia Original als roomkaas. Haal hem een uurtje op voorhand uit de frigo om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Je kan de dip ook in kleine glaasjes serveren, met wat gekruimelde hoorntjes op de bodem.
  • Je kan de dip enkele dagen in de frigo bewaren. Hij zal wat stijver worden, maar na enkele minuutjes uit de frigo is hij alweer zachter en klaar om gedipt te worden! De chocoladedruppels worden wel zachter, dus de dip is op z'n best als je hem dezelfde dag nog serveert.