Pastinaaksoep
Pastinaak is een echte wintergroente en ideaal om in 30 minuutjes een lekkere soep van te maken. Ooit een vergeten groente, nu terug populair!
Voorbereiding: 5 minuten minuten
Koken: 25 minuten minuten
Totaal: 30 minuten minuten
Portie: 10 tassen
- 3 uien kleine
- 3 pastinaken
- 3 aardappelen bloemig
- 2 l water
- 4 blokjes kippenbouillon
Pel en snipper de ui.
Schil de pastinaak of spoel hem goed af, snij de topjes eraf en snij in blokjes.
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
Voeg de pastinaak en aardappelen toe, en laat even stoven.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid naar smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
- Werk eventueel af met wat (fijngehakte) peterselie.
- Als je niet wil dat de pastinaak te fel overheerst, voeg dan meer aardappelen toe of achteraf een scheutje melk.