Wit Brood zonder Kneden
Eenvoudig, snel, zonder kneden én ook nog eens lekker op de koop toe.
Voorbereiding: 30 minuten minuten
Koken: 45 minuten minuten
Rusten: 12 uren uren
Totaal: 13 uren uren 15 minuten minuten
Portie: 1 brood
- 360 g bloem
- 250 ml water kamertemperatuur
- 5 g instant gist
- 7 g zout
Voorbereiding
Meng de bloem, gist en zout in een grote kom.
Voeg de meerderheid van het water toe en meng tot een vochtig deeg met brokken. Voeg indien nodig water toe tot het overal vochtig is.
Bedek de kom met plastic folie en laat het minstens 12 uur rusten op kamertemperatuur.
Bakken
Zet een grote gietijzeren kookpot of ovenschaal in de oven en verwarm voor op 230 graden voor 30 minuten.
Doe ondertussen wat bloem op een werkblad en vorm het deeg in een bal (zonder te kneden). Plaats de deegbal op bakpapier en doe er eventueel nog wat extra bloem over.
Na het voorverwarmen plaats je het bakpapier met deegbal in de kookpot/ovenschaal en zet je er de deksel op. Laat bedekt bakken voor 30 minuten.
Verwijder de deksel en laat nog 15 minuten bakken voor een krokante korst.